Vanaf maandag 9 januari moet het verkeer op de E313 in Geel-West in beide richtingen over versmalde rijstroken. Het Agentschap Wegen en Verkeer bouwt er in het kader van het mobiliteitsproject Noord-Zuid Kempen een nieuwe brug over de E313.

Daarvoor wordt een brugpijler gebouwd op de middenberm van de autosnelweg. Deze verkeerssituatie zal een 4-tal maanden duren. Zolang geldt er een snelheidsbeperking.

Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt weggebruikers rekening te houden met hinder, zeker tijdens de spits.
 
Met de Noord-Zuid Kempen investeert Vlaanderen in een vlotte en veilige mobiliteit in de Kempense regio. Het project omvat drie grote luiken, die momenteel in volle uitvoering zijn:

·         de herinrichting van 11 kruispunten rondom Geel,
·         de fly-over aan Geel-West (de nieuwe brug over de E313 maakt hier deel van uit) en
·         de nieuwe verbinding tussen Geel en Kasterlee.
 
Het project Geel-West omvat de aanleg van een dubbele rotonde (met by-passes) en een fly-over om de verkeersknoop in Geel-West te ontwarren. Deze ingreep maakt komaf met het langdurig aanschuiven aan de verkeerslichten en de op- en afritten van de snelweg.

Grote troef van het concept is de volledige scheiding van het doorgaand verkeer (noordzuidgericht) met alle belangrijke takken (oostwestgericht). De werken vinden grotendeels en zo veel mogelijk buiten de bestaande rijweg plaats. Waar dat niet mogelijk is, worden heel wat inspanningen gedaan om de hinder tot een absoluut minimum te beperken.
 
De bouw van de Noord-Zuid Kempen ging begin december officieel van start en duurt in totaal 30 maanden, tot zomer 2014.
 
Meer info op http://www.noordzuidkempen.be